Lukijat

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Rakkaudella sisaresi

Löysin vihdoinkin kirjaston kautta kirjan joka kertoo Eleonor ja Irene Thiessin perheestä, (kaksoset)he asuivat naapureinamme vanhuuden päivinä,kirja kertoo heidän tarinansa 1900 luvulta lähtien, koko perhe pakeni sotaa Pietarista, mukanaan 2 junavaunullista arvokasta omaisuutta, perhe oli Venäjän Emingrantteja, molemmat kuolivat melkein yhtäaikaa, toinen keväällä 1987, ja toinen syksyllä samana vuonna, molemmat 86 vuotiaina, muistan muo kumaraiset harmaapäiset vanhukset, joita kutsuttiin lintuneideiksi. Kaiken kaikkiaan perhe eli traagisia aikoja, vanhuuden päivinä heiltä katkaistiin sähköt, kun laskut jäi maksamatta. Naapurin Vireniuksen mummo kävi auttamassa aina heitä, muita he ei päästäneet asuntoonsa, heidän omaisuus myytiin Littoisissa huutokaupalla, monet närkästyivät siitä, koska arvokas omaisuus olisi voitu tallentaa museoon. Tässä kuvia heistä lapsena, nuorena ja vanhana, myös kuvia Littoisista, maisemista heidän Willa Solgårdin kartanon läheisyydestä, jossa he asuivat ikävöiden rakasta kotikaupunkiaan Pietaria. Kuva: Littoisten asema, jonne Thiessin perheen omaisuus tuotiin. kuvat: Littoisten järvimaisemassa laulujoutsen perheineen ja uimaranta, jossa Thiessin perhe ui ja kalasti. kuvat: Littoisten Kartano, ote kirjasta ja kirjan kansikuva.

14 kommenttia:

pike kirjoitti...

Tämä on vain pieni osa Thiessien tarinaa, kirjan saa kirjastosta tilaamalla, jos sitä ei ole paikkakuntasi kirjastossa.

Metsäntyttö kirjoitti...

Mielenkiintoinen varmasti. Mietin, onkohan heistä joskus ollut juttua jossain lehdessä vaikkapa, vai sekoitanko heidän joihinkin toisiin sisaruksiin.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

En ole varma, mutta luulen tavanneeni neidit. Olin nuorena Turussa kaupassa töissä ja siellä kävi kaksi vanhaa neitiä...Venäläisiä emingrantteja ja sisarruksia. Heistä oli kirjoitus, muistaakseni Turun Sanomissakin.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

...kävin kirjastossa varaamassa kirjan sisaruksista..:)

pike kirjoitti...

Juu T-Sanomissa on ollut kauan sitten juttu heistä, ja myös telkkarissa, täytyy pyytää että näyttäisivät uudestaan sen joskus, en ole nähnyt sitä. Hannele....kun tilasin tuon kirjan, niitä oli vain 2 jos turun kirjastoon tilasit, minulla vielä toinen.siarukset liikkuivat usein keskustassa, molemmat kumarassa ja harmaa pitkä takki päällä.Luulisin ettäheidän sukuhauta on saksalaisella hautausmaalla, ehkä kysyn sitä vielä-uteliaisuuttani.
*KIITOS KOMMENTEISTANNE*!

Tillariina K. kirjoitti...

Harmi, jos eivät tajunneet myydä tavaroitaan tai eivät raaskineet, jos sähkötkin meni lopuksi. Tulee surullinen olo.

Häivähdys kirjoitti...

Elämäkertoja (tai muuten tosipohjaisia kirjoja) on mukava lukea. Varsinkin jos on tuntenut tai nähnyt henkilöt. Mitenköhän perhe on Suomessa saanut elantonsa hankittua?

pike kirjoitti...

Häivähdys ja Tillariina k. Thiessin perhe oli rikas, he myivät jotain aina kun tarvitsivat rahaa, kaksois-sisarukset kävivät myös työssä, Eleonoora kävi välillä Lontoossa töissä, heidän isä oli työssä myös, kunnes päätti päivänsä, mikä ajattelematon teko, heillähän oli arvokas omaisuus vielä kun yhtään perheestä ei enää ollut elossa.
*kiiros kommentistanne*!

Sussi kirjoitti...

kiintoisa kirja!

Saron blogi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tarina heillä ja varmasti mielenkiintoinen kirja, kiva kun avasit asiaa blogissasi!

pike kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne sussi ja saron blogi * Jos saan selville missä heidän sukuhauta on, niin kuvaa tulee vielä loppuun. Mielenkiintoinen ja surullinen tarina heistä, Eleonora kirjoitti runoja ikävästä Pietariin, niitä ei ole suomen kielisenä näköjään netissä. Mustavalkoiset kuvat ovat netistä.

Aili Nupponen kirjoitti...

Kiitos postauksesta, Pike!
Kirjan tekee mielenkiintoiseksi se, että olet tuntenut nuo ihmiset.
Mutta hienoa on, että tunsit heidät!
Tohmikselta en ole lainannut kirjoja moneen vuoteen...
Mukavaa ja hyvää heinäkuuta sinulle, Pike!♥♥

Anonyymi kirjoitti...

Perheen tarina tulee ensi-iltaan lokakuussa 2017 Kaarina-Teatteriin nimellä Rakkaudella sisaresi.
Jos vielä saat lippuja, tule ihmeessä katsomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sisarusten tarina on kyllä kiehtova! Heidän hautansa sijaitsee Turun hautausmaalla. Kävin juuri paikalla katsomassa, harmillisesti rikkaruohot rehottivat haudalla.